Jonathan Rea u Kawasaki WSBK timu

Kawasaki Racing potvrdio je da će se Jonathan Rea pridružiti Tomu Sykesu u timu za 2015 World Superbike Championship.

Njegov dolazak u Kawasaki biće sledeće poglavlje njegove karijere u kojoj se takmičio kao isključivo Hondin vozač tokom godina, sa početkom u nacionalnom prvenstvu pre prelaska u World Supersport Championship 2008 a kasnije u WSBK 2009 u kojima je vozio na Hondi.

U to vreme Rea je osvojio 15 trka i 42 puta se popeo na podium, ali nije bio u stanju da se bori za titulu tokom šest sezona u Ten Kate Racing timu. Rea ipak dolazi u Kawasaki, uživajući u svojoj najboljoj sezoni sa Hondom u 2014, sa postignute četri pobede i osiguranim trećim mestom u generalnom plasmanu.

Imajući to u vidu, menadžer tima Guim Roda veruje da su Rea i Sykes najbolji vozači na gridu.

“Nakon tri godine rada sa Loris Baz, 2015 počećemo novu strategiju sa iskusnim i potpuno formiranim vozačem Johnny Rea”, kaže KRT menadžer Guim Roda. “Sigurni smo da on može povećati performanse celog tima i biće veoma dobar kolega sa Tom Sykes”.

“Obojica imaju veliko međusobno poštovanje, i siguran sam da će obojica poboljšati svoje performanse tražeći krajnje granice Ninja ZX-10R. Očekujemo da na stazu vratimo dva veoma dobra vozača naredne godine tako da je naša ideja da pokušamo da povratimo titulu”.

“Veoma sam srećan što vozači sa takvim iskustvom dolaze u naš Kawasaki tim”, dodao je novi šef ekipe Pere Riba koji ovo zvanje preuzima od Chris Pikea. “Mene i ceo tim ovo čini veoma srećnim. Mislim da smo pokazali da imamo dobru bazu i naporno radimo da imamo još bolji motor”.

“Verujem da našim radom možemo obezbediti Jonathanu da se bori za titulu. Uskoro počinjemo sa zimskim testiranjima i osećam se veoma pozitivno što je Kawasaki doneo odluku da se Jonathan priključi timu”.

“Kao novi šef ekipe pokušaću da mu pružim ne samo tehničku pomoć, već pomoć uopšte i siguran sam da možemo da imamo dobru godinu”.

Rea nije komentarisao zvanično saopštenje Kawasakija, sugerišući da je još uvek pod ugovorom sa Hondom.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video