Johann Zarco neće u MotoGP do 2017

Prema rečima menadžera Laurent Fellona, trenutno vodeći u Moto2 šampionatu Johann Zarco naredne sezone ostaje u ovoj kategoriji i neće preći u MotoGP.

„Odlučili smo da ostanemo još godinu dana u Moto2 šampionatu i da se još jednom borimo za titulu, kao što su to uradili Lorenzo i Pedrosa svojevremeno. Mislim da ćemo se u Moto2 šampionatu dodatno razviti“ rekao je Fellon za MotoGP.com. „Naš cilj je da osvojimo Svetsku titulu, a u 2017. imaćemo mogućnost da biramo koji motocikl želimo.“

Fellon se takođe osvrnuo i na činjenicu da je Zarco dobio ponude jedino od Pramac Ducatia i Aspar Honde, ali su odlučili da će on u nekoliko navrata tokom 2016. godine samo testirati MotoGP motocikl.

Proizvođač koji se ne pominje u njegovoj izjavi, a koji ulazi u šampionat 2017. godine je KTM. Priča o testiranju tokom 2016. godine može da nam ukaže da Zarco možda planira da u 2017. godini vozi za fabrički tim.

Zanimljivo je i da Aki Ajo, s kojim Zarco sarađuje gotovo od početka svoje karijere, ima ozbiljne veze sa KTMom i sigurno je da će biti uključen u MotoGP projekat. No, ostaje nam da vidimo kako će se ova priča na kraju završiti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video