Johann Zarco je novi šampion Moto2 klase

Johann Zarco postaće u nedelju šampion Moto2 klase za 2015. nakon što se njegov povređeni rival Tito Rabar povukao iz učešća u trci.

Aktuelni šampion Rabat, pao je tokom treninga u Almeriji, i u ponedeljak je morao na operaciju zbog preloma podlaktične kosti leve ruke.

Vozač Marc VDS tima nadao se da će voziti trku u Japanu, ali je uspeo da odveze samo osam krugova u FP1 u kojima je bio najsporiji i tim je odlučio da on više neće učestvovati u ovom trkačkom vikendu.

„Nije me mnogo bolelo, ali ja jednostavno nisam imao snagu u povređenoj ruci potrebnu za nošenje sa oblastima teških kočenja u Motegiu,“ rekao je Rabat. „Nastavak ovog vikenda ne bi imao nikakvog smisla.“

„Titula je otišla, a druga pozicija nije vredna rizka od ponovnog pada koji bi povredu napravio još gorom.“

„Razočaran sam što nisam u stanju da se borim do kraja, ali čestitam Johannu Zarcu na osvojenom šampionatu. On je vozio bezprekornu sezonu, i biće dostojan šampion.“

Zacro je prvi Francuz koji je osvojio krunu u srednjoj 250cc/Moto2 klasi još od Olivier Jacque 2000. godine.

Zarco je šest puta pobeđivao ove sezone, završio je van podijuma samo dva puta i ostaće u Moto2 da brani krunu naredne sezone. Rabat u međuvremenu prelazi u MotoGP sa Marc VDS-om.

 

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video