Jerez F1 test: Hamilton očekuje teške korake

Luis Hamilton je izjavio da očekuje smanjivanje zaostatka od strane konkurencije u predstojećoj sezoni. Aktuelni šampion još nije bio za volanom novog bolida Mercedes W06 ali očekuje tešku sezonu. Luis je izjavio da nije previše gledao jučerašnja dešavanja na stazi, ali da je impresioniran sa brojem izvezenih krugova Nika Rozberga. Takođe je izrazio zabrinutost jer ostali timovi imaju mnogo više prostora za napredak u odnosu na bolide iz prošle sezone za razliku od Mercedesa.

„Mislim da je prošla godina bila neverovatna. Broj pobeda dovoljno govori. Naši rivali imaju mnogo prostora za napredak, nama je dosta teže jer smo u poziciji gde nas svi jure. To je kao penjanje na planinu. U početku je prilično lako, ali vremenom je sve teže i teže. U ovom trenutku mi smo bliže vrhu te planine i pred nama su teži koraci.“

Hamilton je priznao da najviše želi treću titulu. Takođe to znači i borbu sa glavnim rivalom Nikom Rozbergom već u testiranju.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video