Jerez 2 dan : Vettel ponovo najbrži, Mercedes i McLaren imali probleme

Sebastian Vettel je bio najbrži drugog dana testiranja u Jerezu dok su se McLaren-Honda i Red Bull borili da naprave što više krugova. Oni su bili primorani da rano završe testiranje zbog tehničkih problema. Vettel je popravio vreme od juče i danas je izvezao najbrži krug za 1:20.984 sekundi. Popravio je vreme od juče za čitavih 1.6 sekundi i izvezao je ukupno 78 krugova. Iza Vettela je bio Felipe Nasr u Sauberu. Brazilac je kasnio 8 desetih.

Nakon dobro obavljenog posla u nedelju, Mercedes je imao problema drugog dana testiranja. Luis nije mogao da odvozi veliki broj krugova kao Nico jer je imao problema sa curenjem vode. I pored toga, Mercedes je obavio solidan posao danas i Luis je odvozao ukupno 91 krug.

Nasuprot Mercedesa, McLaren je sumorno počeo sezonu. Jenson Button je veći deo dana proveo u garaži. Mehaničari su uglavnom bili nad Hondinim agregatom. Uprkos tvrdnjama iz tima da će McLaren rešiti probleme, Jenson je odvezao samo šest veoma sporih krugova.

U problemima je bio i Red Bull. Daniil Kvyat je na samom početku oštetio prednje krilo. Nakon toga je Kvyat poslat da odvoza 6 sporih krugova bez prednjeg krila.

Lotus je danas kompletirao 41 krug i bili su prinuđeni da povuku Pastora Maldonada sa staze zbog problema sa bolidom. Max Verstappen je dobio šansu da vozi i u suvim i u vlažnim uslovima kako bi već sada počeo da se upoznaje sa surovostima F1.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video