Auto trke Dakar

Jeremias Gonzalez – 19-godišnji vozač quad-a

Administrativni i tehnički prijem počeo je tačno u 8h ujutru, u Tecnopolis Centre u Buenos Airesu, po oblačnom vremenu. Prvi takmičar koji se pojavio je jedan od najmlađih učesnika u trci…

Bio je najmlađi takmičar prošle godine a sada tu čast u 2015 predaje Jorgeu Lacunzi, Argentinskom kolegi. Jeremias Gonzalez Ferioli nije ništa manje značajna ličnost na prirpemama otvaranja Dakara. Jutros je bio prvi takmičar na tehničkom i administrativnom prijemu. Mladi vozač quad-a, rođen 13. Decembra 1995, je čak i znalac u ovoj vežbi:  „Oni me nateraju da ustanem rano svaki put. Već prošle godine sam bio prvi“.  – kaže on uz smeh. „Pazite, juče sam otišao rano u krevet, propuštajući zabavu, to nije problem“. Besprekorno i opusteno, Jeremias smelo pokazuje ambicije mladog pretendenta: „Pokušaću da se popnem na finalni podijum“, najavljuje on, svesntan da je referenca u kategoriji naravno Čileanac Ignacio Casale. U međuvremenu, Jeremias ima određeni cilj: „Prva faza će biti velika žurka, završićemo u Carlos Pazu.  To je 30km od Kordobe gde sam rođen. Moja porodica i prijatelji će biti tamo i to će biti sjajno da se trkam tamo gde obično treniram“.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video