Jenson Button osigurao mesto u McLarenu

Jenson Button će biti timski kolega sa Fernandom Alonsom u McLarenu sledeće sezone. Tim je zvanično objavio svoju vozačku postavu na konferenciji za novinare svojoj fabrici u Surreyu. Iako su mnogi verovali da će McLaren zadržati Kevina Magnusena, to se nije desilo.

Buttonu, 34 godišnjem Svetskom šampionu su se uslišile želje i voziće sa jednim od najboljih vozača današnjice. McLaren je sa Alonsom potpisao ugovor pre par nedelja ali je bilo nepoznato ko će mu biti timski kolega u predstojećoj sezoni. Ron Dennis, prvi čovek McLarena je bio bliži Kevinu Magnusenu ali se čini da je pomeranje odluke o drugom vozaču sa predstojeću sezonu celu situaciju okrenulo u korist Buttona. Button je prethodne sezone osvojio dvostruko više bodova od Magnusena, to je svakako uticalo na odluku.

Na samom početku sezone McLaren je nameravao da Kevina ostavi za sledeću sezonu. Tome u prilog je išlo drugo mesto osvojeno u Australiji. Ipak, na iznenađenje mnogih, Button je uspeo da se izbori sa svim pritiscima i da sezonu završi u mnogo boljoj formi od one iz prve polovine sezone.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video