Jenny Tinmouth postala fabrički vozač Honda BSB

Jenny Tinmouth kaže da je na ‘sedmom nebu’ nakon što je objavljeno da je ona treći vozač Honde Racing za predstojeću srzonu 2015 British Superbikes.

36-godišnjakinja pridružiće se  Jasonu O’Halloranu i Danu Linfootu na fabričkoj Hondi CBR1000RR i priznala je da je bila potpuno iznenađena kada joj se tim obratio.

„Ja sam apsolutno na ‘sedmom nebu’ i ne mogu da verujem da ću voziti za Honda Racing u British Superbike šampionatu. Ponuda je bila totalno neočekivana. Otišla sam na sastanak sa Nickom Campoluccijem da razgovaramo o sezoni i htela sam da postavim par nezgodnih pitanja u vezi Hondine pomoći oko mog motocikla, i kada je ponuda stigla nisam mogla da verujem šta su me pitali.“

Ona je najbrža žena ikada koja je završila krug na svetski poznatom Isle of Man TT i ona se takmičila u BSB na privatnom Honda motociklu tokom protekle četiri sezone.

„Otišla sam na sastanak misleći da ću dobiti samo neku pomoć, a izašla kao redovni Hondin vozač. To je oduvek bio moj najdraži san, da vozim za tim i imati priliku za to ove godine je prosto neverovatno.“

Honda Racing je trenutno jedini tim u vlasništvu proizvođača u BSB i osvojili su šampionat u 2013. sa Alex Lowes.

 

001
002003 Foto: MCN.com

 

 

 

 

 

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video