Moto cross Moto trke

Jeljen pun blata ugostio motokrosiste

Juče je na moto cross stazi na Jeljenu održana druga trka za Otvoreni šampionat Srbije u moto cross disciplini u organizaciji kluba Termorad AMSK Čačak. Oko dve hiljade gledalaca uživalo je u majstorijama moto cross vozača iz Slovenije, BIH, Makedonije i Srbije. Ni olujna kiša koja je nakon prve vožnje svih klasa počela da pada, nije uspela da pokvari izvanrednu atmosferu. Trku je otvorio čuveni učesnik Dakar relija Gabor Sagmajster koji je naglasio da na Jeljen dolazi 23. put zaredom. Klase MX65, MX85, MXS i MX3 nisu vozile dve vožnje, usled velike količine vode na stazi nakon nevremena koje je u međuvremenu zahvatilo Jeljen.

U najmlađoj klasi MX65, prvo mesto osvojio je Aleksa Milosavljević iz moto kluba Tanasko Rajić, drugo Petar Rajević, a treće Filip Rajević, obojica iz kluba Termorad AMSK Čačak. U klasi MX85 prvi je bio Miodrag Stanojević, Pusta Reka, drugi Milić Zimonjić iz MK Tanasko Rajić, a treće mesto uzela je jedina devojčica na takmičenju Teodora Radojčić iz MK Ere.
U klasi MX1 kroz cilj je prvi prošao gost iz Slovenije Theo Urbas, drugo mesto osvojio je prošlogodišnji šampion Srbije Branko Antić, a treće Ričard Sagmajster. U klasi MX2 Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić pobedio je u obe vožnje i pokazao da je ove sezone jedan od glavnih konkurenata za najviši plasman, drugi je bio gost iz Makedonije Hristian Stanković a treći vozač iz BIH, Antonijo Čerkez.
Među juniorima, Nenad Petrović je zauzeo prvo, Vukašin Jablanović iz GTC Racing Kraljevo drugo, a Miloš Radulović iz Termorad AMSK Čačak treće mesto. Predstavnik Termorad AMSK Čačak Milan Stojanović je bio najbolji po blatu i kiši i zauzeo je prvo mesto u klasi MXB, drugi je bio takođe vozač ovog kluba, Nemanja Petrić koji je uspeo da se posle pada u drugoj vožnji vrati na drugo mesto a treći je bio vozač iz Slovenije Jernej Bencan.
U klasi MX3, u kojoj se međusobno takmiče vozači starosti preko 40 godina, prvi je bio Vikto Lang iz kluba Promoto off road, drugi Gabor Sagmajster, a treći takmičar iz Slovenije Boštjan Braniselj. U najstarijoj klasi, vozači preko 50 godina, prvo mesto je ostvario Dragiša Stanković iz Sagmajster tima, drugi je bio Miroslav Radosavljević iz Župe, a treći Pantelija Vukobratov iz kluba BAP R.T.
U ekipnoj konkurenciji, klasa 1, prvo mesto zauzela je ekipa MK Tanasko Rajić, drugo Termorad AMSK Čačak i treće MK Ere iz Arilja. U klasi 2, prvo mesto osvojila je ekipa Termorad AMSK Čačak, drugo MCF Subotica, a treće Primoto off road iz Novog Sada.
Iz tabora organizatora poručuju da su zadovoljni jer je kompletan događaj prošao bez povreda i incidenata, te da je publika bez obzira na vremenske neprilike bila zadovoljna i da je takmičenje proteklo u najboljem redu, uz iskrenu zahvalnost svim volonterima, sponzorima i donatorima na pomoći.
goto: Termorad AMSK Čačak

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video