Jean Eric Vergne test vozač Ferrarija

Jean-Eric Vergne će se pridružiti Ferrari test timu za 2015. godinu, sa bivšim vozačem Torro Rosoa, fokusiraće se na vožnju na simulatoru. Dvadesetčetvorogodišnji Francuz izgubio je svoje vozačko mesto u Torro Rosou posle 3 sezone.

Vergne je na probnoj listi zajedno sa Estebanom Gutierrezom, Marcom Geneom i Davidom Rigonom. Ferrari se rastao od Pedra de la Rose, koji je bio jedan od njihovih razvojnih vozača u protekle 2 godine.  Novi šef Ferraria Maurizio Arrivabene napomenuo je da očekuje da Vergne da važan doprinos u Maranellu.

„On će se uklopiti u program čiji je cilj poboljšanje važne oblasti, okrepljujući i jačajući ionako jaku i sposobnu grupu stručnjaka“ rekao je Arrivabene.

„Osećam se veoma počastvovano što se pridružujem Ferrariju i postajem deo najprestižnijeg tima u istoriji Formule 1.“ rekao je Vergne i dodao da se oseća spremno i da misli da će mu iskustvo koje ima značiti.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video