Moto trke MotoGP

Jack Miller menjao dva za četiri točka

Hondini vozači na četiri točka Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro, Matt Neal, Gordon Shedden i Jack Clarke u Italiji su se tokom Hondinog događaja za VIP zvanice i partnere družili sa članovima LCR Honda tima.

Honda je iskoristila prisustvo istog sponzora (Castrol) u WTCC timu i LCR Honda timu kako bi na jednom mestu predstavila svoje timove na dva i četiri točka. Međutim, ovaj događaj nije bio samo izložba na kojoj su izložene Honde Civic Type R i RC213V.

Na stazi Tazio Nuvolari u Italiji Jack Miller je po prvi put u životu imao priliku da se oproba u trkačkom automobilu. Australijanac se u WTCC automobilu našao prvo na mestu suvozača, a zatim je i sam seo za volan, dok mu je vozačke lekcije držao Tiago Monteiro.

„Ovo je bio strašan dan. Želim da se zahvalim momcima ih Castrol Honda ekipe. Bilo je sjajno isprobati trkački automobil. Do sada sam uglavnom probao sve sportove, ali se nikada nisam našao u kokpitu na četiri točka.“ kaže Miller.

„Osećaj je stvarno sjajan i drago mi je da smo imali na raspolaganju suvu stazu i slick pneumatike. Tiago je bio zaista smiren pored mene, iako sam imao par okretanja. Zaista je zabavno.“ Miller je svoju izjavu završio zahvalnicom timu – „Želim da kažem hvala Castrolu za podršku tokom moje početničke sezone u MotoGP klasi. Verovali su u mene i pružili su mi najbolje proizvode kako bih izvukao maksimalne performanse iz motora.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video