J.A.S. motorsport prikazao TCR Civica

Italijanski tim J.A.S. motorsport pustio je u opticaj prvu fotografiju Honde Civic koja će se takmičiti u novoosnovanoj TCR internacionalnoj seriji. Sam automobil projektovan je, napravljen i razvijen u J.A.S. motorsportu, dok se za motor, njegovu izradu i razvoj pobrinuo Mugen.

„Cena i tehnička regulativa nove TCR serije savršeno odgovaraju zahtevima tržišta turing automobila, pa nam to omogućuje da proširimo našu ponudu Hondinim klijentima širom sveta“,rekao je Alesandro Marijani, direktor J.A.S. motorsporta. „Cena osnovnog automobila i pristupačni prateći troškovi omogućiće mnogim vozačima i timovima da učestvuju u brojnim nacionalnim i regionalnim takmičenjima, dok će TCR internacionalna serija biti globalna pozornica za ambicioznije takmičare.“

Prvi tim koji će voziti Honde Civic, J.A.S. motorsporta u TCR seriji biće West Coast racing iz Švedske, uvažena ekipa u svetu turing trka.

„Naši postojeći klijenti već neko vreme traže novi trkački automobil“, objasnio je Mads Fišer, zadužen za razvoj poslovanja i odnose sa klijentima u J.A.S-u. „Otkako je West Coast racing najavio učešće u TCR seriji, postoji veliko interesovanje za naš TCR projekat, posebno u Aziji“.

Prikazana Honda imaće takmičarski debi na inauguralnoj rundi TCR međunarodne serije na stazi Sepang u Maleziji krajem marta 2015. godine.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video