Auto trke Kružne trke

J.A.S izradio prve Honde za Azijsku TCR seriju

Automobili će biti isporučeni dugogodišnjim lojalnim klijentima kuće Kennethu Lauu i Michaelu Choiu, koji su se trkali u „akordima“ J.A.S. motorsporta od 2009. godine.

Oni će u novim Hondama Civic nastupiti na inauguralnoj rundi Azijskog TCR šampionata 5. i 6. septembra na Sepangu, a zatim će se pridružiti Internacionalnoj seriji u Tajlandu, Singapuru i Makau.

Prikazana dva Civic-a samo su prvi automobili u kontingentu namenjenom azijskom tržištu. Sledeća tura od šest takmičarskih vozila za tamošnje kupce treba da bude spremna za isporuku u januaru mesecu, a u J.A.S-u očekuju da će za iduću godinu imati porudžbe i iz zemalja Beneluksa, čiji TCR šampionat startuje u oktobru 2015.

Tri Honde već se trkaju u TCR Internacionalnoj seriji u bojama West Coust Racinga, au dosadašnjem toku prvenstva vozili su ih Gianni Morbidelli, Kevin Gleason, Rene Munnich i Igor Skuz. U kokpitu jednog od Civic-a na poslednjoj rundi sezone naći će se i Rob Huff.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video