Iznenađujući poeni u Australiji su moralni podstrek

Force India je dobila moralni podstrek nakon teške zime koje su imali, tako što su im oba bolida završila u poenima na trci u Melburnu.

Bolid ovog tima se nije našao na stazi do poslednja tri dana poslednjeg pred sezonskog testiranja, a tokom spremanja za trku, vozač Force Indie, Sergio Perez, rekao je da očekuje „bolan“ start ekipe u ovoj sezoni.

Ali zamenik šefa tima Bob Fernley je izjavio da je sedmo mesto Nico Hulkenberga i deseto mesto Sergio Pereza čista premija, pošto su sumnjali da njihov bolid može da uđe u poene čistim tempom.

„Tim je prošao tešku zimu i kasno izašao na testiranja, ali smo imali bolid koji se pokazao izuzetno pouzdanim od prvog trenutka kada je dotakao stazu. To je bilo korisno na trci, a takođe smo imali dobru strategiju i učinili smo najviše što smo mogli sa onim sa čim smo raspolagali. Tim treba da bude zadovoljan i pozitivna je stvar što se vraćamo u fabriku sa nekim poenima u „džepu“, zato što to podiže moral. Naša je politika da ubiramo bodove gde god vidimo priliku za to, a uspeli smo zbog doslednosti tima. Nadam se da će se tako i nastaviti, bar dok ne dobijemo nadogradnju bolida, pa onda da poene ubiramo na našoj sposobnisti, a ne na prilikama koje ugrabimo. Očekivali smo da će biti nekoliko incidenata i kvarova u trci, ne toliko koliko ih je bilo, ali morate biti sposobni da iskoristite trenutak, a naš tim je u tome uspeo,“ zaključio je Fernley.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video