Iznenađenja iz Australije

Na MotoGP trci u Australiji, na stazi Philip Island videli smo mnogo uzbudljivih i iznenađujućih trenutaka. Marc Marquez je sigurnom vožnjom krenuo od prvog kruga i napravio prednost nad Valentinom Rossijem i Jorge Lorenzom, ali u drugoj trećini trke pravi grešku i završava van staze.

Nakon kraće borbe, a pre Marquezovog pada, Rossi i Lorenzo su vodili zanimljivu bitku iz koje je kao pobednik izašao Valentino Rossi . Valentino je u Australiji zabeležio svoju 108. pobedu u karijeri i drugu pobedu u 2014. godini, što je izazvalo veliko oduševljenje prvenstveno Valentina Rossija, a zatim i svih prisutnih na stazi Philip Island.

Cal Crutchlow, na Ducatiju GP 14.1, sedam krugova pre kraja trke podiže tempo i samo dva kruga kasnije obilazi Lorenza i sigurno nastavlja trku ka drugoj poziciji, ali samo nekoliko krivina pre kraj trke Cal prav grešku i završava pored staze.

Nakon Bradlovog kasnog kočenja, Andrea Dovizioso uspeva da se izvuče, ali Bradl nastavlja pravo i udara Aleixa Espargara u rep, čime izbacuje sebe iz trke. Usled oštećenja repa, Aleix nekoliko krivina kasnije usled oštećenja repa odustaje.

Par krugova pre kraja trke, Pol Espargaro na trećoj poziciji uspeva da podigne tempo i sekunde zaostatka za Jorge Lorenzom počinje da se tope, ali Pol ubrzo pravi grešku i završava van staze, čime Bradley Smith dolazi do treće pozicije sa manje od 3 sekunde zaostatka za Lorenzom i prvog podijuma ove sezone. U šestom krugu trke, Andrea Ianonne pravi grešku i  izbacuje sebe i Danija Pedrosu iz trke za bodove.

Dovizioso je završio trku u Australiji na četvroj poziciji, a Barbea je petim mestom najbolje plasirani motor otvorene kategorije. Bautista je prolaskom kroz cilj na šestoj poziciji, najbolje plasirana Honda na stazi Philip Island. Redding, Aoyama, de Angelis i Hayden.

Usled brojnih padova, svi vozači koji su prošli kroz cilj – Hernandez, Petrucci, Laverty i di Meglio, trku su završili u bodovima

 

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video