Iznenada Luthi

Izrazito nezanimljiva Moto2 trka, na samom kraju se ispostavila izuzetno zanimljivom. Šampion klase Esteve Tito Rabat je vodio tokom cele trke dok je odolevao napadima Toma Luthia, međutim…

Nekoliko metara pre kraja trke Esteve Rabat je imao problem sa motorom jer je u rezervoaru bila niska količina goriva i motor je „štucnuo“, što je iskorstio Luthi koji je u poslednjim metrima trke došao do pobede.

Do trećeg mesta sigurno je došao Johan Zarco koji nije mogao da stigne do prvoplasiranih, ali niko ga nije ni ugrozio niti jednog trenutka. Salom je sa 13 sekundi zaostatka prošao kroz cilj. On je do četvrte pozicije stigao kroz borbu sa Terolom i Aegerterom koji su trku završili na petom i šestom mestu.

Sem Lowes je stigao do sjajne sedme pozicije, ispred Schrottera, Westa i Baldassarria. U prvom delu trke došlo je do kontakta između Vinalesa i Kalia, čime je okončana borba za vicešampionsku titulu – Kalio je drugoplasirani, a Vinales treći. Marc VDS tim osvojio je prve dve pozicije u šampionatu i dokazao dominaciju.

Ovo je druga trka dana da šampion nije završio kao pobednik, nakon što je u Moto3 kategoriji Marquez završio kao trećeplasirani. Ovog jutra se španska himna još uvek nije čula, postavlja se pitanje – Hoće li ceo dan proći bez španske himne?

vinales

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video