Izmena pravila za Ducati

Dupli podijum na prvoj trci sezone, za Ducati znači jedno – ukidanje svih benefita koje imaju. Prvo od pravila koje će biti izmenjeno odnosi se na količinu goriva u rezervoaru.

Prema dosadašnjim pravilima, Ducati, Suzuki i Aprilija mogu da voze po pravilima otvorene kategorije, po kojima u rezervoaru na startu trke mogu imati četiri litre goriva više od Yamahinih i Hondinih vozača. Međutim, pravilo takođe kaže da se osvajanjem pobede, dva druga mesta ili tri podijuma u suvim uslovima, prednost od četiri litre prepolovljava.

Andrea Dovizioso je u 2014. godini ostvario jedan podijum po suvom i uz dupli podijum u Kataru, dostigli su prag. Međutim, iz Ducatija kažu da su i u Kataru koristili 22 litre na startu, te da ih promena pravila neće ni malo omesti.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video