Izložba kaciga u Riminiju – Drudi Performance

Protekli vikend proveli smo u Italiji gde smo pored MotoGP trke u Misanu, posetili i propratne aktivnosti. Osim kuće Valentina Rossija u Tavulji, posetili smo i izložbu Alda Drudija u Riminiju.

Aldo Drudi, italijanski dizajner i vlasnik studija Drudi Performance koji se između ostalog bavi dizajniranjem kaciga za MotoGP vozače, između 04. i 13. septembra predstavio je svoje kreacije u pozorištu Galli u centru Riminija. Pored kaciga, izložbu su uveličali motocikli i kombinezoni vozača.

Centralno mesto u teatru, vidljivo odmah s ulaza, zauzima čuvena crveno-bela kaciga koju je nosio Marco Simoncelli kada je u Sepangu izgubio život. Baš tu kacigu potpisuje Aldo Drudi.

Aldo Drudi (12 of 19)

Sa desne strane prve dvorane parkirani su motocikli Scotta Reddinga i Cala Crutchlowa.

Aldo Drudi (1 of 19)

Aldo Drudi (14 of 19)

Naravno, Calova kaciga je izgrebana i ukazuje na broj padova koji su ga zadesili u nekoliko poslednjih sezona.

Aldo Drudi (15 of 19)

Sa leve strane nalaze se motocikli i oprema Bradley Smitha i Yonny Hernandeza.

Aldo Drudi (2 of 19)

Aldo Drudi (4 of 19)

Osim glavne, tu su i tri manje dvorane. U levoj se nekako usamljen nalazi HRC Honda sa brojem 93 – Marc Marquez.

Aldo Drudi (3 of 19)

Sa preke strane, desnu bočnu prostoriju, takođe usamljen, krasi crveni Ducati sa žutim brojem 29 – Andrea Iannone.

Aldo Drudi (13 of 19)

Kada iz prve dvorane prođete prvo, na centralnom mestu videćete plavu Yamahu sa brojem 46 i 28 izloženih kaciga. Valentino Rossi i Aldo Drudi imaju odličnu saradnju. Sve one zanimljive kacige koje je Rossi nosio tokom karijere osmislio je baš ovaj dizajner. Među izloženim kacigama nalazi se i jedna Nava, koju je nosio Graziano.

Aldo Drudi (6 of 19)

U istoj sali svoje mesto su našli motocikli Aleixa Espargara sa desne, i Alvara Bautiste sa leve strane.

Aldo Drudi (8 of 19)

Aldo Drudi (5 of 19)

Osim kaciga vozača koji su motocikli izloženi, na zidovima se mogu videti i kacige. Aleix Marquez, Karel Abraham, Louis Salom i Fabio Quartararo samo su neka od imena čije su se kacige našle na ovim zidovima.

Aldo Drudi (9 of 19)

Tu su i Mattia Casadei, Franco Morbidelli, Luca Marini, Rafaello de Rossa i Lorenzo Baldasari.

Aldo Drudi (10 of 19)

Tu su i kacige onih malo stariji. Sigurno su vam poznata imena poput Hage, Robersta Jr, Barosa, Mamole, Schwanza, Doohana, Edwardsa, Nakana, Spiesa, Giuglliana i Haslama.

Aldo Drudi (16 of 19)

Aldo Drudi (19 of 19)

De Angelis, Poggiali, Gramigni, Cadalora, Reggiani, Capirossi, Melandri i Biaggi takođe su nosili i još uvek nose kacige ovog poznatog dizajnera.

Aldo Drudi (18 of 19)

Za kraj, tu su i kacige dizajnirane za čuvenu trku Isle of Man TT.

Aldo Drudi (17 of 19)

U nedostatku bolje opreme, a zbog prejakog svetla u prostoriji, neke od fotografija ne izgledaju najbolje, zbog čega se izvinjavamo. 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video