Auto trke

Ivana Španović vozila Formulu na Red Bull ringu

Srpska atletičarka Ivana Španović oprobala se i za volanom Formule Renault na stazi Red Bull Ring, u Austrijskom mestu Spielberg.

Osvajačici Dijamantske lige i bronzane medalje na Olimpijskim igrama mentor je ovog puta bio Patrick Friesacher, Austrijski vozač, koji je zabeležio 11 nastupa u Formuli 1.

photo_predrag_vuckovic_0011_resize

Da bi Ivana upoznala stazu, Friesacher je našu poznatu atletičarku prvo provozao u dvosedu KTM X-Bow, a Španovićeva nije krila oduševljenje brzinom i samim doživljajem vožnje na stazi.

Pre samostalnog izlaska na stazu Ivana je od organizatora dobila kombinezon sa svojim imenom i zastavom Srbije, ali i kacigu sa njenim potpisom i oznakom 7+, koji označava daljini kojoj teži. Nakon toga, sela je za kokpit Formule Renault 2.0.

photo_predrag_vuckovic_0015_resize

Nakon što je izašla sa staze, Ivana je izjavila – „Ovo je potpuno drugačije od onog što sam mislila. Položaj, način upravljanja… Stvari toliko brzo prolaze pored vas da možete samo da vidite nekoliko tačaka ispred sebe. Čak nisam mogla da vidim ništa u retrovizorima. Nisam verovala da je tako teško upravljati bolidom. Morate da budete izuzetno fizički spremni.Nakon nekoliko krugova sam osetila bol u nogama, u rukama i ono što je za mene neobično, u vratu.“

photo_predrag_vuckovic_0004_resize

Izvor: TopSpeed / Zoran Živkov

Foto: Predrag Vučković

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video