Moto trke MotoGP

Italijan u Italiji, član italijanske ekipe – Baldassarri

Ukoliko vozite Moto2, Italijan ste i pobedite po prvi put, možete li poželeti bolju stazu od Misana za mesto na kome ćete to učiniti? Lorenzo Baldassarri uspeo je to da ostvari.

Početkom trke Alex Rins se izdvojio i krenuo da zadaje tempo. U jednom trenutku bio je čak dve sekunde ispred prateće grupe, ali mu to ništa nije pomoglo. Lorenzo Baldassarri krenuo je na vreme da se izdvaja od grupe koja se bori za poziciju broj dva i da smanjuje Rinsovu prednost.

Nekoliko krugova pre kraja Balda prilazi Rinsu na manje od pola sekunde i u predposlednjem krugu ga obilazi. Rins je imao jedan pokušaj u poslednjem krugu kada je pogrešio na kočenju i završio na asfaltiranom delu van staze. Uspeo je da završi kao drugoplasirani, ali bolje od toga nije mogao.

Takaaki Nakagami je takođe imao odličnu vožnju i plasmanom na treće mesto iza leđa je ostavio Johana Zarca. Zahvajujući Baldinoj pobedi Zarco je i dalje vodeći u šampionatu uz svega tri poena prednosti u odnosu na Rinsa.

Sam Lowes imao je još jednu trku, završio je u šljunku pored staze i izgubio sve šanse za borbu za šampionsku titulu.

Franco Morbidelli takođe je imao dobru trku, ali bolje od pete pozicije ovog puta nije mogao iako se na početku borio za prvu poziciju. Pozicija šest u trci pripala je Luthiju koji je završio ispred Syahrina, Folgera, Cortesea i Marqueza.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video