Moto trke MotoGP

Istorijska pobeda za Mahindru

Danas smo u Moto3 šampionatu gledali veoma zanimljivu trku, koja se završila foto finišom. Francesco Bagnaia ostvario je istorijsku, prvu pobedu za Mahindru.

Cela Moto3 trka bila je veoma zanimljiva, većim delom gledali smo 12 takmičara kako se bore za pobedničko postolje. Ono što je još zanimljivije, jeste da je veliki broj grešaka i padova doveo do toga da se u prvih deset vozača nađe devet Italijana.

Vodeći u šampionatu, Brad Binder, napravio je veliku grešku nekoliko krugova pre kraja. Izleteo je sa staze, ostao na točkovima i došao do 12. pozicije na kraju.

Pre toga Rodrigo je pao i ostao na stazi, a Quartararo je u punoj brzini naleteo na njega. Oba vozača su dobro, ali nisu bili u mogućnosti da nastave trku. Guevara je takođe izleteo i motor koji je leto naišao je na Caneta. Srećom, nije ga udario u telo, ali oba vozača su odustala od trke.

U poslednjem krugu delovalo je kao da će Fenati osvojiti ovu trku, ali mlađi vozači nisu želeli to da prihvate. Par krivina pre kraja, Migno izbija sa pete pozicije na prvu, a zatim i Bagnai i Di Giannantonio obilaze Fenatija. Na kraju imamo foto finiš gde Bagnaia prolazi prvi, ispred Mignoa koji je kasnio 0,018 sekundi i Di Giannantonia koji je kasnio 0,039 sekundi.

Međutim, direkcija trke morala je da umeđa svoje prste u ovu zanimljivu trku, te je kaznla Mignoa za jednu poziciju tako da je poredak – Bagnaia, Di Giannontonio, Migno.

Romano Fenati osvojio je četvrtu poziciju, ispred Antonellia. Prvi vozač koji nije iz Italije je Danilo, a slede Bulege i Mir na osmoj poziciji. Domaći vozač Bendneyder nije mogao bolje od devetog mesta, a u poenima su se još našli Dalla Porta, Oettl, Binder, Kornfeil, Herera i Loi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video