Moto trke World SBK

Ipak bez trke u Moskvi

Kao što je dugo očekivano od strane cinika (čitaj realista) u WSBK padoku, predložena 14. runda FIM Superbike World Championship posle svega neće se održati u Moskvi.

Planirana trka u Rusiji otkazana je prošle godine zbog nedostatka sredstava i političke situacije a ove godine finansijski problemi glavni su razlog zbog koga se trka neće voziti na Moscow Raceway 5. jula.

U zvaničnom saopštenju navodi se… „Dorna WSBK Organization i FIM, Fédération Internationale de Motocyclisme, sa žaljenjem iznose informaciju da je otkazana Ruska runda koja je po planu trebala da se održi na Moscow Raceway 5. jula 2015.

Ruski promoter događaja, YMS Promotion, nije dostavio tražene garancije ugovora definisane od strane DWO.“

Ovo takođe znači da lokalna WSS ekipa sa Vladimirom Leonovim i jednim neimenovanim vozačem sada neće učestvovati u šampionatu.

U saopštenju je to potvrđeno, „Runda neće biti zamenjena i 2015 WSBK kalendar će se sastojati od 13. trka… Kao posledica, Yakhnich Motorsport tim iz Moskovske regije koji je aplicirao za FIM Supersport World Championship neće učestvovati u seriji u sezoni 2015.“

 

Foto: fastdates.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video