Auto trke Rally

[INTERVJU] Željko Vasić, pevač i rally vozač

Na ovogodišnjem, 49. Serbia Rally-ju učešće je uzeo i popularni pevač Željko Vasić. Željko je poznat po hitovima, ali malo je poznato da je Željko zaljubljenik u auto trke.
Pošto nas je zanimalo otkud pasija za ovim sportom, porazgovarali smo sa Željkom da čujemo utiske posle relija, kao i planove za dalje korake, u trkačkom svetu.

Željko, tvoje kolege obično biraju neke manje zahtevne sportove. Otkud baš auto trke?
Iskreno, obožavam automobile. Odolevam brzim i sportskim automobilima za sada veoma uspešno 🙂 Zapravo vozim džipa koji je komforniji i ima više prostora, a kada imate dvoje dece onda o tome morate itekako da vodite računa.

Kakvi su tvoji utisci nakon Serbia Rally-ja?
Oduševljen sam druženjem i ekipom ljudi koji sa tako velikom strašću govore o svojim automobilima, o rizičnim situacijama koje su im se dešavale u toku trke… Sve u svemu, voleo bih da sam imao više vremena, da ostanem da se družim sa tim sjajnim ljudima.

Nakon tri etape počeo si sve bolje da voziš, međutim usledili su problemi. Šta se dogodilo?
Imao sam problem sa automobilom od starta. Problem sa bregastom ili sa mešavinom koju su očigledno loše napravili…. koliko sam ja skapirao…svejedno, kakav god bio kvar ja nisam smeo ni jednog trenutka da spustam gas u leru ispod 3,500 obrtaja jer bi se istog momenta auto ugasio… To je stvarno ozbiljan problem. Takođe iz cista mira auto nije primao gas. Mnogo sam se nervirao, moram da priznam. Jednostavno, nisam želeo da budem najgori jer nisam navikao da gubim.

Nastupio si u Škodi Feliciji. Kako ti se čini taj auto?
Auto kao auto je ok. Ko da sam ja za bolje (SMEH).

Da li će možda neki reli auto stići u tvoju garažu?
Ne smem to naglas da izgovorim pred svojom ženom…a tako bih želeo neku malu zujalicu.

Razmišljaš li o nastupu na nekoj od narednih trka? Možda već ove sezone?
Boga mi, planiram ozbiljno da se spremim za sledeći reli. U svakom smislu. Moraću da rešim taj auto…mada sam siguran da ima auto kuća u Srbiji koje će me podržati i pomoći da na sledećem reliju nastupim sa nekim normalnim autom!

Uzor si mnogim mladim muzičarima, a da li ti imaš uzora iz trkačkog sveta?
Moj kum Staniša je sjajan vozač. Sa njim sam uvek siguran… FLOJD DA BUDEM 😀

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video