Moto trke MotoGP

[INTERVJU] Johann Zarco nakon osvojene prve pol pozicije

Danas smo u Holandiji iskoristili priliku da porazgovaramo sa Zarcom, osvajačem pol pozicije, prve za njega. Nismo imali mnogo vremena, tako da smo ga pitali samo najbitnije.

Šta nam možeš reći o današnjim kvalifikacijama?

Fantastično! Fantastičan dan. Kišni dan i kvalifikacije u vremenskim prilikama koje mi odgovaraju. U vremenskim uslovima koje volim. Uživao sam mnogo jer je ovo moja prva MotoGP pol pozicija. Uživam u momentu.

Osvojio si prvu pol poziciju, misliš li da je moguće da sutra osvojiš i prvu pobedu? 

Možda. Cilj je da budem na podijumu, što znači da je i pobeda tu. Pokušaću!

Ovo je tvoja prva sezona. Šta nam možeš reći o MotoGP klasi? 

Volim ovu kategoriju. Motor je najbolji motor koji vozač može voziti u svom životu. Volim ga, mnogo je stvari koje treba naučiti. Učim i nadam se najboljim rezultatima.

Šta je za vozača glavna razlika između Moto2 i MotoGP motora? 

Snaga.Snaga je najveća razlika zato što je vaša brzina je neverovatna. U samoj vožnji nije velika razlika, ali je snaga ogroman faktor.

Reci nam nešto o prvoj trci sezone u Kataru. 

Prvih šest krugova bilo je odlično, ali se onda dogodio pad koji je takođe veoma dobar. To što se dogodilo bilo je potrebno da bih razumeo potencijal motora, svoje mogućnosti i mislim da je to bio najbolji način da otpočnem sezonu.

foto: Monster Energy

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video