Internacionalno karting finale u Beogradu

Beograd će 15. I 16. Septembra biti domaćin internacionalne karting trke, na kojoj se očekuj učešće više od 80 takmičara u svim klasama.

Renovirana karting staza na Adi Huji sada ispunjava uslove da se u Beogradu oprobaju i vozači iz inostranstva, koji su bili gosti na prethodnoj trci održanoj u julu, kada su vežbali za finalnu trku.

Trka na Adi Huji bodovaće se za prvenstvo Centralno-evropske zone, Rotax Sportstil kup, prvenstvo Srbije i prvenstvo Hrvatske.

Očekuje se da će vozači Sportstil kupa biti najbrojniji. Reč je o takmičenju koje se sastoji od sedam trka koje se voze u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbije, a kartinzi svih takmičara pogonjeni su Rotax agregatima.

Prema satnici prve trke voze se u nedelju od 12:00, dok su jutarnji termini rezervisani za slobodne treninge i zagrevanja. Ukoliko se pojavi dovoljan broj učesnika, voziće se po dve trke u devet divizija, odnosno osamnaest trka ukupno.

Da li će se na startu pojaviti više od 150 takmičara, kao što se najavljuje, saznaćemo u nedelju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video