Imola počela pregovore o održavanju VN Italije

Na stazi Enzo e Dino Ferrari trke za VN Italije nisu održavane još od 2006. godine, a ovo zdanje je samo godinu dana kasnije krenulo u rekonstrukciju svojih objekata. Gradonačelnica Imole, Daniele Manca, se već susrela sa prvim čovekom Berniem Ecclestonom i razgovarali su o mogućnosti da se najbrži cirkus ponovo vrati na ovu stazu.

Sa druge strane čelnici i organizatori trke u Monci su takođe imali susret sa Ecclestonom, posle čega je postalo jasno da se razgovori neće nastaviti ukoliko finansijska konstrukcije ne bude obezbeđena. On je nekoliko puta upozoravao da se lako može desiti na ova staza ispadne iz kalendara ukoliko ne plati istu taksu kao i ostale evropske destinacije.

Prvi čovek Formule 1 susreo se i sa predsednikom Formule Imola Uberto Selvatico Estense kao i sa Stefanom Manarom prvim čovekom kompanije CON.AMI. Italijanska strana je posle ovog sastanka izjavila da su oni upitani od strane Bernie Ecclestona da od 2017. oganizuju trku za VN Italije.

foto: gpupdate.net

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video