Auto trke ETCC

Igor Stefanovski kreće u ETCC pohod

Makedonski automobilista Igor Idže Stefanovski , poznatiji po dve evropske titule na Evropskom brdskom šampionatu potvrdio je svoj nastup ove godine na kružnim trkama u Evropskom turing kupu automobila (ETCC).

Nakon dve uspešne sezone po evropskim brdima gde je osvojio dve titule evropskog šampiona u kategoriji 1, Stefanovski je odlučio da nastavi svoju karijeru na kružnim stazama. Tim povodom Slovenski tim Lema Racing organizovaao je Test Day na Grobniku pored Rijeke gde se Stefanovski uverio u svoje mogućnosti na kružnim stazama.

idje1

idje3

Stefanovski će voziti automobil Seat Leon Cup Racer Mk3, kao i njegov timski kolega, Portugalac Fabio Mota. Za kompletnost Lema Racing-a, još nedostaje Miroslav Rastović poznati hrvatski inženjer čija potvrda još nije stigla, a očekuje se da zauzme poziciju tim menadžera. Miroslav Rastović prošle godine tim menadžer u srpskom timu Lein Racing za koji su nastupali Mladen Lalušić i Uroš Brkić.

idje

Sezona startuje prvog aprila na stazi Paul Ricard u Francuskoj, zatim 15-17. april Slovakia Ring, 26-28. maj Nordschleife, Villa Real 10-12. jun, Magny Cours 8-10 juli, a sezona se završava na stazi Imola (30 sep. – 2 okt.) u Italiji.

 

foto: brzkrug.com

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video