Kružne trke Moto trke

Igor Arsić se oporavlja, ne razmišlja o povlačenju

Tokom kvalifikacionog treninga za poslednju trku sezone, u Kraljevu na stazi Beranovac, Igor Arsić je doživeo ozbiljne povrede.

Igor je tokom subotnjih treninga, dok je vozio ispred Dalibora Miletića, napravio grešku u prvoj krivini, usled čega je izleteo. Prema priči očevidaca Arsić je izleteo u travu pored staze i nastavio na točkovima. Zatim je pao, a glavom je udario u betonski stub.

U tom trenutku trening je prekinut, a nakon pregleda u Kraljevačkoj bolnici, Igor je odmah prebačen u Kragujevac, gde je nastavljena intervencija. Prema prvim informacijama Arsić se žalio na povrede ruke i noge, a primetna je bila i posekotina na nosu. Međutim, ono što se na prvi pogled nije videlo bio je hematom, koji je stvarao najveći problem.

Više od nedelju dana stanje dvostrukog šampiona u klasi 600 SSP menjalo se iz dana u dan, da bi se konačno stabilizovalo. Petnaest dana nakon pada imali smo prilike da popričamo sa Arsom i čujemo kako sada stoje stvari.

„Dobro sam, povukao mi se hematom iz glave, a koščice na čelu će zarasti same. Baš sada čekam sanitet da me vrati iz Kragujevca za Kraljevo, da bi doktori videli da li je potrebno operisati čašicu kolena, ili ne.“ započinje Arsa, koji kaže da je sam za kriv. Kasnije u toku dana saznali smo da je ipak potrebno operisati čašicu i da će se oporavak dodatno produžiti.

„Žao mi je što se sve ovo dogodilo, ali takav je sport i svako od nas je svestan rizika. Sve ovo je moglo biti ispravljeno da su problematični delovi staze bolje bili obezbeđeni, ali sada je kasno da se o tome priča.“

Arsa još kaže kako se ne predaje i da u glavi već razmišlja o sledećoj sezoni. Planovi su da u 2016. godini promeni klasu i da vozi u 1000 SST. Mi mu želimo brz oporavak u nadi da se ovakve stvari više neće dešavati, te da će ubuduće svim organizatorima bezbednost vozača biti na prvom mestu i da će se dodatno ulagati napori kako bi se sva problematična mesta na stazama koje se voze u šampionatu Srbije sanirala.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video