IDEMITSU Honda Team Asia za sezonu 2015

IDEMITSU Honda Team Asia sa zadovoljstvom je predstavila svoju postavu za Moto2 klasu za sezonu 2015 sa dva vozača Azlan Shah i Takaaki Nakagami.

Honda Team Asia osnovan je 2013. u cilju jačanja trka u Aziji i da pruži priliku mladim vozačima da se takmiče na nivou Svetskog šampionata zajedno sa Hondom.

Tadayuki Okada, direktor IDEMITSU Honda Team Asia: “Ovo je druga godina od kako smo osnovali tim. Takmičimo se u Moto2 klasi sa dva Azijska vozača, Shah i Nakagami, koristimo najkonkurentniju opremu, koju koriste vrhunski timovi u sezoni 2014”.

“Nažalost sezona 2014 bila je teška godina za tim uprkos dobrom startu tokom zimskih testiranja i prvog podijuma ikada u Kataru, koji je nažalost diskvalifikovan. Od tada smo imali poteškoća da održimo dobar tempo i videli smo da šampionat nije lak. Iskreno cenim saradnju naših glavnih sponzota, IDEMITSU Kosan Co.,Ltd. i svih tehničkih sponzora. Dajemo sve od sebe da napravimo jak tim, i u 2015 fokusiraćemo se na sticanje naslova prvaka”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video