Iannone: „Sve u svemu vikend je bio dobar“

Andrea Iannone završio je na petoj poziciji posle još jedne dobre vožnje vozača Ducati tima. Iannone je startovao sa trećeg startnog reda, i odvezao je dobru trku. Nakon dobrog starta, Italijan je nažalost izgubio kontakt sa vodećima kada je morao da izbegne sudar između Reddinga i Pola Espargara. On je zatim počeo dobro da napreduje obilazeći Aleixa Espargara, Jorge Lorenza i Bradleya Smitha, i stigao do četvrte pozicije iza Doviziosa u 8. krugu.

Iannone je pokušao da napadne svog timskog kolegu, ali posle nekoliko krugova morao je da uspori svoj tempo zbog istrošene prednje gume, i tada ga je obišao Lorenzo u 19. krugu pa je morao da se zadovolji petom pozicijom. Ducatijev vozač se sada nalazi na četvrtom mestu generalnog plasmana vozača.

Andrea Iannone: „Sve u svemu vikend je bio dobar, iako nisam baš zadovoljan petom pozicijom. Bilo je teško tražiti više jer sam izgubio dosta vremena kada je Redding pao ispred mene. Onda sam morao da nadoknadim četiri sekunde zaostatka za vodećim a to nije bilo lako. Morao sam forsirati i neminovno sam morao platiti za to u poslednjih pet krugova. Šteta, ali u svakom slučaju zadovoljan sam jer imam konkurentan motocikl koji se svake nedelje može boriti za podijum i koji mi omogućava da ostanem na čelu sa vrhunskim vozačima, a ja donosim kući važne rezultate.“

 

 

Foto: ducati.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video