Iannone: „Prošle godine je bilo teško“

Ducati standardno dobro ide u Motegiu, Italijanski brend je osvojio četiri pobede i pol poziciju 2014. na Hondinoj stazi. Sa stalno poboljšavanim GP15, povratak na podijum je realna mogućnost za Ducati ali ovo će biti težak vikend za Andreu Iannonea. Ducatijev vozač pretrpeo je dislokaciju svog levog ramena pred trku u Aragonu i uprkos stalnim terapijama i tretmanima, Iannone se još uvek nije vratio u punu formu. Uz Motegijeve poznate zone jakih kočenja, njegovo rame biće opterećeno do krajnjih granica ali odlučni Italijan se nada da će njegova spremnost ostati uglavnom nepromenjena.

Iannone je dva puta pobeđivao u Motegiu, jednom 2009. u 125cc klasi i 2011. u Moto2 šampionatu. Od ulaska u MotoGP 2013, njegov najbolji rezultat u Japanu bila je šesta pozicija 2014. Iannone je trenutno četvrti u generalnom plasmanu, 12. bodova iza Marca Marqueza koji će takođe voziti povrećen zbog preloma ruke tokom treninga.

Andrea Iannone: „Imam zaista lepe uspemene iz Motegia, jer sam tu osvojio trku u 125cc 2009. i još jednu u Moto2 2011. Za mene je to odlična staza, i ako je prošle godine bilo pomalo teško u MotoGP-u. Nadam se da ću ove godine sa Desmosedicijem GP15 mnogo poboljšati svoj nastup, pod uslovom da me moje levo rame neće previše mučiti na kočenju!“

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video