Iannone: „Pronašli smo osećaj koji smo imali na testovima“

Andrea Iannone postavio je svoje najbolje vreme (1’54.992) na trećem krugu današnje druge sesije, sa srednje tvrdom zadnjom gumom.

On je po prvi put ikada izašao na stazu sa „krilcem“ na njegovom motociklu i nastavio je da vozi sa dobrim tempom, pre pada u drugoj krivini na svom trinaestom krugu i završio je na 3. poziciji u generalnom plasmanu.

Andrea Iannone: „Zadovoljan sam drugim danom testiranja, jer smo na kraju uspeli da pronađemo osećaj koji smo imali tokom testova, i bili smo prilično brzi na krugovima i tokom simulacije trke. Šteta zbog pada, ušao sam u krivinu i prednji kraj se iznenada zatvorio. Probali smo neka druga podešavanja i ja sam pao, ali srećom ostao sam nepovređen. Da bi izbegli padove ovde na Losailu, oni bi trebali da uklone krivinu broj 2 jer mi uvek tu padamo! U svakom slučaju, na srednjim gumama se dobro držimo, dok sam mekane gume probao jedino pred kraj FP2, ali uslovi nisu bili savršeni, pa ne znam koliku će nam prednost dati. U svakom slučaju po mom mišljenju, od prve do pete pozicije na istim gumama svi smo veoma blizu.“

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video