Iannone: „Po drugi put ove sezone imam problem“

Velika nagrada Malezije bila je katastrofalna za Ducati tim pošto oba njihova vozača nisu uspela da završe trku. Andrea Iannone bio je prisiljen da se povuče zbog tehničkih problema. Posle starta sa šete pozicije na gridu, Iannoneov GP15 pogodio je kamen koji je napravio rupu na hladnjaku. Sve je izgledalo OK u prvom krugu, ali u drugom krugu Iannone je morao da se povuče iz trke. Nakon sjajnog početka sezone u kojoj je Italijan bio među prvih pet na gotovo svakoj trci, na dve van Evropske runde bio je primoran da se povuče. Razočaranje je još gore kada se u obzir uzme njegov fenomenalni nastup na Velikoj nagradi Australije.

Nažalost, zbog ne završene trke Iannone je pao na petu poziciju u generalnom plasmanu pošto je Dani Pedrosa pobedio u Maleziji. Zbog samo dva boda razlike između njih, poslednja runda godine u Valensiji biće ‘sve ili ništa’ za njih. Bez obzira na sve, pozicija među prvih pet u generalnom plasmanu biće neverovatan rezultat za Iannonea.

Andrea Iannone: „Ja sam zaista razočaran jer sam po drugi put ove sezone imao problem sa motociklom u važnom trenutku za mene, pošto se borim za četvrtu poziciju u šampionatu. Postojala je šansa da odvezem dobru trku, jer je tokom warm-upa motocikl išao dobro. Verovatno je na startu odskočio kamen od nekon drugog vozača koji je pogodio i probušio moj hladnjak. Sigurno da nije idealna situacija otići u Valensiju sa dva boda zaostatka za Pedrosom. Biće to teška borba za četvrtu poziciju, ali to ostaje moj cilj i ja ću dati sve od sebe da se to ostvari.“

 

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video