Iannone najbrži drugog dana

Andrea Iannone, vozač fabričke ekipe Ducatija postavio je najbrže vreme nakon tri slobodna treninga u Kataru, pred prvu trku sezone koja se vozi u nedelju.

Vremena su se do sredine treninga vrtela oko minut i 55 sekundi, a prvih devet vozača bilo je u pola sekunde. Prvi barijeru od 1:55 probija Lorenzo, a zatim i Marquez.

Pred sam kraj treninga, Iannone postavlja vreme 1:54,639 što mi je bilo dovoljno za prvo mesto. Lorenzo je bio sporiji svega 0,137 sekundi, dok je Hondin prvi vozač, Marc Marquez zaostajao 0,196 sekundi.

Drugi Ducati kojim upravlja Andrea Dovizioso našao se sasvim zasluženo na četvrtoj poziciji sa 0,306 sekundi zaostatka i svega 0,031 sekundi prednosti u odnosu na Mavericka Vinalesa na Suzukiju.

Dani Pedrosa uz zaostatak od 0,474 sekundi zauzeo je šestu poziciju, ispred Valentina Rossija, Hectora Barbere, Scotta Reddinga i Pola Espargara. Ovi vozači kvalifikovali su se u drugi kvlifikacioni trening, dok će se ostali boriti u prvom kvalifikacionom treningu, takozvanom Q1.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video