Iannone: „Mislio sam da imam njihov tempo“

Dva puta je Andrea Iannone dislocirao rame pred MotoGP trku i dva puta je imao jedan od svojih najboljih vikenda. U Mugellu je kao i u Aragonu osigurao mesto u prvom startnom redu ali ovog puta je četvrto mesto bilo najbolje što je mogao. Čak i kada ste sto posto spremni, četvrto mesto u MotoGP trci je neverovatan učinak, ali Iannone je bio razočaran što se nije popeo na podijum. Biti razočaran ovim rezultatom, posebno kada se u obzir uzme njegovo stanje, pokazuje izvrsnu posvećenost Ducatijevog timskog vozača.

Iannone se nadao da će naporan rad svoje ekipe nagraditi osvajanjem podijuma, ali se bol u ramenu iz kruga u krug povećavao i Ianonne je ubrzo shvatio da neće biti u stanju da se bori za podijum te je ostao na sigurnoj četvrtoj poziciji. Čak i sa dislociranim ramenom on je bio najbolje plasirani vozač Ducatija i zadržao je četvrtu poziciju u generalnom plasmanu sa 172. bodova, samo 12. iza Marca Marqueza.

Andrea Iannone: „Uprkos mom fizičkom stanju, imali smo dobru trku, ali sam pomalo razočaran jer nisam mogao da ostanem uz Pedrosu i Rossija. Mislio sam da imam njihov tempo i da mogu da se borim sa njima, ali su oni uvek bili brži za nekoliko desetina, što se ogleda na vremena krugova koje smo beležili u FP4. Voleo bih da sam mogao da se borim za podijum, jer moj tim radi veoma naporno i važno je za celu ekipu da imamo ohrabrujući rezultat. Dao sam sve od sebe, uprkos činjenici da me je rame bolelo, i želim da se zahvalim momcima iz Clinica Mobile jer su mi dali neke injekcije protiv bolova koje su eliminisale bol tokom prvih delova trke.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video