Iannone: „I dalje sam prilično razočaran zbog trke“

Andrea Iannone je imao velika očekivanja od Velike nagrade Katara, on je bio jak tokom celog vikenda i postavio je novi brzinski rekord na zagrevanju. On je nastavio sa dobrim tempom i tokom trke i borio se na vodećoj poziciji, ali pad koji ga je izbacio iz trke prekinuo je sve njegove nade za Ducatijevu prvu pobedu još od odlaska Stonera. Srećom Italijan ima šansu za iskupljene na drugoj trci MotoGP šampionata na Velikoj nagradi Motul de la República Argentina.

Iannone se nikada nije popeo na podijum u Argentini, ali je i dalje optimističan pred predstojeći vikend. Termas de Rio Hondo staza je drastično drugačija od staze u Kataru i predstavljaće novi izazov za podešavanja motocikla. Ducatijev neizmerno moćni agragat trebao bi da im da prednostna 1.76km dugom pravcu. Vreme je da se ponovo pregrupišu i još jednom napadnu, ‘Maniac Joe’ je spreman da da sve od sebe.

Andrea Iannone: „I dalje sam prilično razočaran zbog trke u Kataru, jer sam bio veoma brz, imao sam pravi tempo i potencijal za postizanje prestižnog rezultata. Sada ne mogu da dočekam trku u Argentini, Termas staza ima drugačije karakteristike od Losail-a i siguran sam da će biti potpuno drugačija trka. To je odlična staza, i mi odlazimo tamo sa mnogo optimizma.“

 

 

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video