Moto trke MotoGP Uncategorized

Iannone: „Assen je težak za Ducati“

2015. je do sada bila neverovatna sezona za Iannonea, u kojoj je osvojio svoj prvi MotoGP podijum i prvu pol poziciju u Mugellu. Italijan uživa na holandskoj stazi na kojoj je bio upešan u Moto2 klasi sa jednom pobedom 2010. i drugom pozicijom 2012. godine. Njegov najbolji rezultat u MotoGP klasi je šesto mesto osvojeno prošle godine.

Prošle godine njegov timski kolega Andrea Dovizioso osvojio je u Assenu drugu poziciju za fabrički tim Ducatija i Iannoneu će biti cilj da ponovi ovaj nastup. Oba Ducatijeva vozača i dalje žele da iskoriste pun potencijal GP15 mašine. Kiša je skoro uobičajena pojava u Assenu i Ducati standardno ide dobro u vlažnim uslovima, ali u tim uslovima GP15 ima ograničeno vreme.

Andrea Iannone: „Nadam se da će Desmosedici GP15 bolje ići u Assenu nego u Barseloni, jer je vikend u Karaloniji bio težak za mene i moj tim i sigurno da želim da popravim svoj rezultat u Holandiji. Pobedio sam na holandskoj stazi 2010. u Moto2 kategoriji i mnogo volim ovu stazu, ali isto tako znam da je Assen i ranije bio pomalo težak za Ducati. Međutim, ove godine imamo novi motocikl, koji još uvek ima mnogo neiskorišćenog potencijala, i ja sam siguran da će mi GP15 omogućiti da se borim za vodeće pozicije.“

 

Foto: ducati.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video