Hyundai u Mexicu s unapređenim motorom

Hyundai Motorsport pripremio je potpuno nove, unapređene motore, prilagođene jedinstvenim uslovima Rally Guanajuato Mexico koji ih očekuje ovog vikenda. Hyundai je sa svojim test vozačima testirao novi motor u Španiji.

Hyundai i20 WRC biće opremljen novim sistemom ubrizgavanja goriva pripremljenim specijalno za meksički reli čija ruta se penje do 2.700 metara nadmorske visine. Opšte je poznato da je vazduh u višim predelima siromašniji kisonikom, zbog čega i automobili otežano rade.

Volkswagen predviđa da će na visinskim rutama gubiti oko 20% snage na svojim Polo R WRC automobilima, dok iz Hyundai Motorsporta predviđaju da će taj gubitak ići i do 30%, a ovo poboljšanje motora će na neki način delimično rešiti taj problem.

Hyundai je trenutno drugoplasirani u šampionatu proizvođača, nakon što je Neuville završio kao drugoplasirani na reliju u Švedskoj.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video