Hyundai testira novi model – i20 WRC

Hyundai test vozač Bryan Bouffier izvršio je prvu probu novog modela u Nemačkoj prošlog meseca, gde je proveravao sisteme i prikupljao podatke za predstojeće testove i dalji razvoj automobila.

Nedavno je predstavljena nova, treća generacija popularnog Hyundaievog mališana koja predstavlja kompletno izmenjenu verziju prethodnog modela, a kako tvrde iz korejske kompanije svi podaci koji su prikupljeni tokom prve WRC sezone primenjeni su na novi model.

Sadašnji model je predstavljen na Monte Carlo reliju i tokom cele godine je razvijan. U Nemačkoj se dogodilo iznenađenje kada je Hyundai ostvario pobedu s ovim modelom.

Mišel Nandan, šef Hyundai Motorsport tima je rekao – „Novi i20 će se naći na takmičarskoj stazi tek kada budemo potpuno sigurni da može da zameni postojeći model.“

„Ovo je potpuno drugačiji model u odnosu na dosadašnji WRC i20. Platforma je potpuno drugačija, auto je duži, niži i širi, a motor i prenos su potpuno novi. Svesni smo da smo na početku dugog procesai nastavićemo da radimo na razvoju i testiranjima u narednim mesecima i 2015. godini.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video