Hyundai predstavio novi WRC automobil

Hyundai predstavio je u sredu ujutru, nov automobil, New Generation i20, kojim će se takmičiti u WRC šampionatu sledeće sezone. Prezentacija je održana u fabrici ovog proizvođača, u Nemačkoj.

Proizvod jednogodišnjeg programa razvoja, ali i 8.000 kilometara testiranja, debitovaće 2016. godine. Prva trka u kalendaru je u Monte Karlu, a trajaće od 18. do 24. januara. Ovaj automobil, brži je od prethodnika, a vozači – Thierry Neuville, Dani Sordo i Hayden Paddon pohvalili su i bolju upravljivost.

7592_i20-wrc-rear-3-4-2015_777_592x333

Iako se Hyundai priprema za treću sezonu u ovom reli takmičenju, šef tima, Michel Nandan, očekuje slične rezultate kao i prošlih godina. U 2015. Hyundai je četiri puta trku završavao na podijumu, a promaklo im je i drugo mesto u šampionatu proizvođača od Citroena. Za narednu godinu, Michel želi da njegovi vozači uvek učestvuju u bori za vodeće pozicije.

“ Prešli smo dug put od uključivanja u ovaj šampionat. Uspesi od prošle godine, dali su nam motivaciju za napredak. Nova generacija i20 WRC automobila, produkt je napornog rada i ulaganja. Sa iskusnijim mehaničarima, porasla su i očekivanja, tako da se nadam da ćemo se naredne sezone boriti u vrhu. Konkurencija je ostala jaka, znamo da niko od njih neće nazadovati, ali spremni smo da se upustimo u borbu sa njima. “

7593_i20-wrc-rear-2015_444_896x504

foto: wrc.com

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video