Hyundai predstavio I20 WRC za 2015

Pokrivka je pala sa Hyundaia I20 sa kojim će proizvođač automobila iz Koreje nastupati u Svetskom reli šampionatu tokom 2015. godine. Za volanima će se na prvoj trci u Monte Karlu naći Thierry Neuville i Dani Sordo, dok će se od naredne trke u Švedskoj timu pridružiti i Hayden Paddon.

Pored glavnog sponzora, naftnog giganta Shell, Hyundai će na sebi nostiti i brending Hyundai Mobisa, Hyundai WIA i Hyundai Steela, kompaniaj koje prave delove za ove automobile.

„Tokom prethodne sezone imali smo podršku kompletne kompanije Hyundaia.“ kaže šef tima Michel Nandan. „Poslovni benefiti koje je ova kompanija ostvarila na osnovu učešća na WRC reliju samo su bili garant da će se naša saradnja nastaviti.

Novi I20 uskoro ulazi u prodaju, a kako sugerišu članovi tima, ovaj se model vrlo lako može naći u limitiranoj seriji u WRC bojama.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video