Citroenovi ugovori za Breena i Lefebvrea!

Craig Breen i Stéphane Lefebvre potpisali su dvogodišnje ugovore te će uz novi Citroen C3 i voditelja tima Krisa Meeka nastupati u Svjetskom reli prvenstvu.

Njih dvojica će se izmjenjivati u drugom automobilu francuskog proizvođača u ranim utrkama prvenstva 2017. kada tim ulazi sa samo dva automobila. No, šef Citroen Racing tima Yves Matton rekao je da će povećati na tri auta „što je prije moguće“.

Još nije odlučeno na kojim relijima će se Breen i Lefebvre natjecati. Pokrovitelj tima i predsjednik Abu Dhabi Racing tima Khalid Al Qassimi će također voziti neke utrke u 2017.

Matton je priznao da je imao nekoliko mogućnosti u odabiru partnera Meeku, koji je potpisao trogodišnji ugovor krajem 2015. godine, te je vodio veći dio razvojnog rada u automobilu za 2017.

“ U odabiru dvije mlade posade za startnu liniju, mislim da ne možemo biti optuženi za odabir jednostavne opcije. No originalno rješenje je vrlo usklađeno sa Citroenovim razmišljanjem“.

„Ono što sam vidio ove sezone dok su se natjecali za Abu Dhabi Total WRT, vjerujem u potencijal Breena i Lefebvrea. Oni imaju prirodni talent, motivaciju i radnu etiku da bi osvajali relije“.

I 26-godišnji Breen i 24-godišnji Lefevre bili su dio PSA grupe, koja se sastoji od Citroena i Peugeota, za nekoliko godina.

Breen je bio drugi u Europskom reli prvenstvu za Peugeot u 2015. godini nakon što je završio treći u prethodne dvije. On je vozio Citroen DS 3 u četiri WRC utrke ove sezone, uzevši prvo postolje na trećem mjestu u Finskoj, te peto mjesto prošli vikend na Korzici.

Lefebvre se trenutno oporavlja od ozljede, nakon strašne nesreće koju je imao na reliju u Njemačkoj.

Video