Hyundai potvrdio ostanak Neuvillea!

Hyundai je dovršio svoju WRC vozačku postavu za naredne dvije sezone najavljujući novi dvogodišnji produžetak ugovora za Thierry Neuvillea.

Belgijski vozač je treći Hyundaijev adut za sezonu 2017. i 2018., te se tako pridružuje Haydenu Paddonu i Dani Sordu koji su već potvrđeni.

Neuville je u Hyundai prešao iz M-Sporta 2013. godine te vodio povratak korejskog proizvođača u WRC 2014.

Glavna obilježja od tada uključuju dvije pobjede i devet podija, uključujući njegovo drugo mjesto na Korzici ovog vikenda.

Niz dobrih završetaka u drugoj polovici ove godine stavlja Neuvillea natrag u središte pozornosti zbog pravih razloga. I dok je on priznao da je bila opcija prelaska u drugu momčad, rekao je kako je oduševljen ostankom u Hyundaiu.

„Iako sam imao alternativne opcije na raspolaganju, činilo se da je najlogičnije rješenje da ostanem unutar ovog tima“, objasnio je.

„2017. će biti nova era WRC-a sa izmjenjenim propisima. Podijelili smo vrlo posebne trenutke zajedno od debija tima u WRC-u. Naša prva pobjeda zajedno u Njemačkoj ističe se u mojoj karijeri.

Sa novim automobilom iduće godine, i još ambicioznijim ciljevima ja sam uzbuđen što će nam novo poglavlje donijeti“.

Šef tima Michel Nandan rekao je:
„Thierry je velika prednost za naš tim pa sa zadovoljstvom objavljujemo dvogodišnji produžetak.

Bilo je puno razgovora o budućnosti Neuvillea, što je očito dio motorsport igri, ali činjenica da i dalje nastavljamo zajedno pokazuje snagu našeg odnosa“.

„Mi smo imali neke velike uspomene, kao i neke teške trenutke, ali sve u svemu ostali smo pozitvni da zajedno izađemo iz problema. Sada smo dovršili našu startnu liniju sa Neuvilleom, Paddonom i Sordom, možemo težiti konkurentnoj završnici naše sezone 2016., kao i fokusiranje na razvoj izazova za 2017.

Još nema vijesti od tima o planovima za testiranje i razvoj vozača Kevina Abbringa. Nizozemac je u ovoj godini četiri puta nastupio za Hyundai i ima planirane nastupe u Španjolskoj i Walesu.

Video