Hulkenberg želi da se zabavi na debiju u Le Manu

Porsche Team: Nico Huelkenberg

Nico Hulkenberg kaže da bi bilo „glupo“ da predviđa gde bi mogao da završi dugo očekivani Le Man 24h sa Porscheom, rekavši da je njegova namera jednostavno da se zabavi.

Force India F1 vozač će ove godine imati svoj prvi nastup na La Sarthe događaju, kao deo trećeg ulaska od legendardnog proizvođača. Hulkenberg se pridružio štićenicima Porschea, Nicku Tandyju i Earlu Bamberu u 919 hibrid LMP1.

Kao deo svojih priprema za prestižni događaj izdržljivosti, Hulkenberg je imao svoj debi na WEC-u, na Spa-Francorchampsu, ranije ovog meseca, postavljajući peto najbolje vreme kruga od svih vozača tokom vikenda, dok je u generalnom plasmanu završio na šestom mestu.

Hulkenberg odbija da da bilo kakva predviđanja o svojim šansama na događaju, ali kaže da bi pobeda sigurno bila „san“.

„Mislim da bi bilo glupo, kao novajlija na Le Manu, da kažem da želim da pobedim“, rekao je u on u ekskluzivnom intervjuu za crash.net. „Naravno da mi je san i želja da pobedim tamo.

„To je velika trka, kao što možete videti u šest sati se može svašta dogoditi. Što se mene tiče, želim da idem tamo otvorenog uma, da se zabavim, i da uradim dobar posao za Porsche i sebe.

„Top tri pozicije bi bile sjajne, ali nikada nisam bio u Le Manu ranije. Ljudi koji su ranije bili imaju pozitivno mišljenje o tome, ali ja nikada nisam bio ili se takmičio tamo, tako da je to potpuno novo za mene.

„Ne bih želio da vam dam broj ili rezultat koji će nam biti cilj. Samo da ćemo da se potrudimo da uradimo dobar posao, i da vidimo gde možemo da završimo.“

Hulkenbergove Spa šanse su ometene zbog nesreće njegovog saigrača Tandyja ranije u trci na šest sati, iako je trio završio na šestom mestu.

 

Foto: www.wec-magazine.de

Video