Hulkenberg u Porscheu na 24h Le Mana

Porsche je potvrdio da će Nico Hulkenberg voziti na trci 24 sata Le Mana 2015. godine za njihov tim, ali to svakako ne znači da će ostati bez mesta u Force Indiji s kojom je nedavno potpisao produženje ugovora.

„Porsche i Le Man. To je kombinacija koja verojatno privlači svakog trkača. Godinama sam Porscheov fan i pratim njihov LMP1 program. Tako se u meni pojavila želja da vozim jedan od njihovih automobila na Le Manu“ – rekao je Hulkenberg.

Nico ima sreće jer se kalendar Formule 1 za 2015. godinu ne preklapa s trkom 24 sata Le Mana, a naišao je i na razumevanje Force Indijinog direktora i vlasnika Vijaya Mallye, koji mu je dopustio nastup na ovoj prestižnoj trci.

Porsche tek treba da potvrdi s kim će Hulkenberg deliti automobil, dok njihove postavke za druga dva automobila čine Mark Webber, Timo Bernhard, Brendon Hartley, Neel Jani, Romain Dumas i Marc Lieb.

Poslednji vozač koji je istovremeno nastupao u Formuli 1 i Le Manu je bio Sebastien Buemi 2009. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video