Auto trke TCR WTCC

Huff napušta Ladu i prelazi u Hondu?

Bivši WTCC šampion Rob Huff mogao bi da napusti Ladu u zimskoj međusezoni.

Ovu informaciju pustili su u opticaj pojedini ruski mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja da bi prvak iz 2012. dogodine mogao da nastavi karijeru u fabričkoj Hondi. Tamo je kokpit upražnjen posle odluke Japanaca da se rastanu s Gabrielom Tarquiniem, a za to sedište bio je „viđen“ Norbert Michelisz.

Kako je Huff ranije ove godine napravio izlet u TCR na stazi Makau i to baš sa „Hondom Civik“ koju priprema JAS motorsport, Rusi dalje spekulišu da bi trkač iz Kembridža sledeće godine mogao da kombinuje nastupe u WTCC-u i TCR Internacionalnoj seriji.

21670359980_8bcf508458_z

Isti izvori iznose indicije da ekipa iz Toljatija, suprotno izvornim namerama, razmišlja da u sledeću sezonu uđe sa samo dve „veste“, umesto dosadašnje tri. Imena trkača ruskog WTCC tima za 2016. i dalje su nepoznata. Uz to, Lada već neko vreme odugovlači sa objavom sastava ekipe za 2016, a u slučaju odlaska Huffa, to bi najverovatnije bili Nicolas Lapierre i Nyck Catsburg.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video