Huff: Loeb je superstar i dragulj WTCC-a

Rob Huff, bivši WTCC prvak i trkač Lada sporta smatra da je Svetski šampionat turing automobila postao još bolje mesto zahvaljujući Sebastianu Loebu.

Kralj relija, devetostruki WRC prvak sveta, sada turing vozač Citroen racinga, u svojoj inauguralnoj WTCC sezoni pobedio je na ulicama Marakeša i na Slovakija ringu. Zbog postignutih rezultata, ali i zato što podsticajno deluje na konkurenciju i privlači publiku koja inače ne bi obratila pažnju na touring trke, Loeb je postao nova snaga cele kategorije i pravi blagoslov za nju.

„On je superstar, apsolutni dragulj i magično je imati ga u našem šampionatu“, konstatovao je Huff.„Loeb WTCC-u dovodi potpuno novu vrstu navijača.“

As iz Kembridža i svetski touring prvak iz 2012. biranim rečima se osvrnuo i na Loebove performanse i dostignuća tokom prošle sezone: „Bio sam strahovito impresioniran, ali, da je došao ovde kao devetostruki reli šampion i da je uradio bilo šta manje od onoga što je uradio, svi bismo verovatno bili pomalo razočarani. Međutim, nikada ne bih mogao da uđem u reli i da u prvoj sezoni dva puta pobedim. To ne može da se desi.“

Džentlmen kao i uvek, Rob uff o Loebu je govorio pošteno, s uvažavanjem, pa čak i pomalo smerno. Ne oduzimajući ništa od Sebastianovih nespornih kvaliteta – šta bi se pa moglo i smelo reći protiv najboljeg reliste svih vremena? – ipak moramo da primetimo da se ni Huff, kao ni bilo ko drugi, nije javno zapitao gde bi Alzašanin završio u konačnom poretku sezone 2014. da kojim slučajem nije vozio superiorni Citroen.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video