Auto trke WTCC

Huff: Kazna je bila nepravedna, mogao sam da pobedim!

Vozač fabričke ekipe Honda Tiago Monteiro izgubio je vođstvo u generalnom plasmanu nakon trećeg WTCC vikenda voženog na Hungaroringu.

Posle pogrešnog izbora guma u otvarajućoj trci, koju je završio na 12. mestu, Monteiro je u glavnoj uspeo da se popne na treći stepenik podijuma, a Lopez mu sada beži 12 poena.

„Imamo pomešana osećanja po pitanju ovog vikenda“, rekao je Monteiro. „Pre svega mislim na pogrešan izbor guma za otvarajuću trku. Nismo očekivali da će se vremenski uslovi toliko pogoršati. Treće mesto u glavnoj trci nas je održalo u borbi za šampionat. Žao mi je zbog Roba, jer ne volim kad mi se pozicija pokloni na taj način, ali ponekad se takve stvari dešavaju. Ono što nas ohrabruje jeste činjenica da smo sa 70 kilograma balasta bili brzi i po suvoj i po vlažnoj pisti, što je bolje nego što smo očekivali. To nam daje samopouzdanje za sledeći trkački vikend u Maroku“.

2016_wtcc_hungaroring_hungary_1466

Njegov timski kolega Rob Huff vozio je otvarajuću trku sa dva slika i dve kišne gume, ali mu to nije pomoglo da stigne dalje od 11. mesta. U glavnoj trci je pokazao sjajan tempo, došao do druge pozicije, ali je dobio kaznu prolaska kroz boks zbog kolizije sa Mullerom. Uprkos tome, pored karirane zastave je prošao kao šesti.

„Drago mi je što smo uspeli da sa balastom imamo brzinu krugova među prva četiri. To pokazuje da smo zimske testove sa balastom dobro odradili. Kockali smo se sa izborom guma i to se nije pokazalo kao dobro. Ipak, bio sam najbolje plasiran od vozača koji nisu bili na sve četiri gume za kišu“, objasnio je Huff i ispričao svoje viđenje incidenta iz glavne trke.

haf-huff-miler-muller

„Siguran sam da sam mogao da pobedim, da nisam dobio kaznu, za koju mislim da je nepravedna. Bio sam brži od Mullera, pokušao da ga pretekne, on je snažno udario u mene u pokušaju da me zatvori i bio sam prinuđen da ga poguram. Po mom mišljenju, to je bio trkački incident. Da nije bilo kazne, siguran sam da sam mogao da stignem i prestignem Lopesa i pobedim“, dodao je bivši svetski šampion.

Norbert Michelisz nije uspeo da ispuni očekivanja više od 60.000 gledalaca na Hungaroringu, jer ga je turbo punjač izdao u krugu za zagrevanje na otvarajućoj trci, koju nije ni startovao.

2016_wtcc_hungaroring_hungary_1605

U glavnoj trci je krenuo sa začelja, probio se do šeste pozicije, ali je ponovo tehnika zakazala, pa se nekako dovukao do cilja i uzeo poslednji raspoloživi bod kao desetoplasirani.

„Bio je ovo neverovatan vikend. Ne pamtim kad se nešto tako ozbiljno pokvarilo na „civiku“. Tim je odradio sjajan posao i popravili su mi automobil, iako sam morao da startujem sa začelja. Nadao sam se da mogu do bodova i stigao sam do šestog mesta. Onda mi je puklo vešanje i sve što je ostalo bilo je deseto mesto. Šteta, ali to je trkanje“, rekao je Michelisz i zahvalio se navijačima koji su došli u velikom broju uprkos lošem vremenu.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video