Auto trke WTCC

Huff dominirao u kvalifikacijama, Comini ispred Oriole

Njegov tempo je koliko-toliko uspeo da prati samo timski kolega Gleason, koji je u prvom delu kvalifikacija bio čak i brži od Huff-a, dok je u Q2 segmentu i u konačnom ishodu zaostajao 1.631 sekund.

Kad je reč pretendentima na titulu, Pepe Oriola je na kraju Q1 faze bio bolji od Cominija, ali je na kraju Švajcarac osvojio treće startno mesto, a Španac tek peto.

Na uskim ulicama Makaua danas je bilo manje udesa, lupanja i izletanja nego kad je ranijih godina tu gostovao WTCC. Već u prvim minutima sesije „focus“ je izdao James Nasha, a na 5:32“ pre kraja Q1 u ogradi je završio Sunny Wong. Nekolicina vozača je uspela da ga zaobiđe, ali je u njega udario Frank Yu, pa je vožnja prekinuta zbog uklanjanja oštećenih automobila.

2015-2015-Macau-Guia-Race-Thursday-74-Pepe-Oriola_6

U kratkotrajnom nastavku poredak se nije mnogo promenio. U Q2 su ušli Kevin Gleason, Rob Huff, Jordi Oriola, Pepe Oriola, Stefano Comini, Gianni Morbidelli, Sergey Afanasyev, Jordi Gene, Andrea Belicchi, Rodolfo Avila, Francisco Mora i Lorenzo Veglia.

I druga faza kvalifikacija imala je kratkotrajan prekid, jer je Morbideli završio u ogradi odmah pošto je izvezao provizorno drugi najbrži krug. Huff je od prvog postavljenog vremena bio najbrži, a najveće uzbuđenje iskusni Englez je priredio kada je zalutao na skretanju i time usporio nekolicinu vozača koji su bili u svom poslednjem napadu na štopericu.

Pepe Oriola se u jednom trenutku probio do drugog mesta, ali su ga ubrzo potisnuli prvo Gleason, a onda i Comini i Gene.

Konačni startni poredak prve dvanaestorice za trku 1 glasi: Huff, Gleason, Comini, Gene, Pepe Oriola, Morbidelli,  Jordi Oriola, Afanasyev, Belicchi, Avila, Veglia i Mora.

Comini je trećim izvezenim vremenom pobegao Orioli dodatna dva boda i tako sebi donekle olakšao put ka TCR tituli, utoliko više što u nedelju neće biti inverzije startnog rasporeda za trku 2.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video