HRC predstavio Aoyamu kao test vozača za 2015

Honda Racing Corporation potvrdila je da je potpisala ugovor sa Hiroshijem Aoyamom, svetskim šampionom 250cc klase 2009 koji će biti njihov test vozač u 2015.

Prvi korak novog projekta biće Aoyamina vožnja novog Honda RC213V-RS motora otvorene klase sa pneumatskim ventilima u Valensiji ovog vikenda sa Drive M7 Aspar timom.

Tokom trodnevnog testa sledeće nedelje u Valensiji RC213V-RS mašinu za 2015 voziće Karel Abraham i Nicky Hayden.

Shuhei Nakamoto, izvršni potpredsednik HRC izjavio je: “Veoma smo zadovoljni što možemo potvrditi da će Hiro voziti kao test vozač naredne godine. Bio je veoma dobar ove godine posebno u ovim poslednjim trkama. Ovo je važan projekat za HRC i verujemo da će on biti važan za razvoj HRC mašina u budućnosti. Dugo imamo dobre odnose sa Hirom, i drago nam je što ćemo tako nastaviti i nadalje”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video